İzleyiciler

30 Aralık 2014 Salı

BESLEYİCİ, BOL VİTAMİNLİ KIŞ SALATASI




Akşam yemeğinin yanına salatasız olmaz dedik, minik oğlumla kolları sıvadık. 
Son zamanlarda tüm rendeleme işlemlerini oğlum yapıyorJ 
Havuç rendelemeye başladı ve “kaşar da rendelenir mi anne?” diye sordu. 
Bu soruyla başlayan salata maceramız; 
çok besleyici, iştah açıcı, içinde yok yok harika bir salata ile sonlandı…




Malzemeler
Marul
Roka
Tere
Kivi
Nar
Havuç
Kaşar
Ceviz
Etimek
Kaymak
Limon ve zeytinyağı







Oğlum da yiyeceği için rokası az yeşilliği bol bir salata tercihimdi. Siz istediğiniz her tür Ege otunu doğrayabilirsiniz. Ben eğer sadece marullu sade bir salata yapmayacaksam elle koparmaktan yana değilim, ince ince doğramak tercihim… Havuçları ve kaşar peynirini oğlum rendeledi, cevizleri ufaladı. Narları ayıklayıp ekledik. Kiviyi küp küp doğrayıp ekledik. Etimekleri küçük küçük ufaladım. Aslında tereyağında çevirip çorbalara da salataya da eklemek etimeğe yakışıyor ama ben tam bir kaymak delisiyim. Kaymağın salatada işi ne demeyin. Ekmekleri kaymakla bir güzel çevirip kızarttım ve salataya ekleyemeden hüplettim J Bol limon ve olmazsa olmazımız zeytinyağı ile salatamızı tamamladık. Koruk suyu ya da nar ekşisi de tercih edilebilir. 









Limonlu salatayı tercih eden oğlum hem kendi elinin değmesi hem de sevdiği meyvelerin yer alması nedeniyle salatayı iştahla yedi. Yaptığımız salatanın bir bölümünü ayırıp ertesi gün öğle yemeğim olarak ofise bile götürdüm. Ton balığıyla birlikte kalorisi az, doyuruculuğu ve besleyiciliği çok bir öğle yemeğini de aradan çıkarmış oldum. 




Afiyet olsun.



KISA VE ÖZ:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder