İzleyiciler

3 Aralık 2014 Çarşamba

AĞLAYAN KALP TARİFİ





İster browni deyin ister ıslak kek…
Annemin tarif defterindeki adı “ağlayan kek”
Tarifi görünce kurabiyeden vazgeçip ağlak bir kek yapayım dedim ve ortaya çok hüzünlü kalpler çıktı.


Malzemeler
3 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ (yarım bardağı, eritilmiş tereyağı şeklinde tercih edilebilir)
1 bardak süt
1 paket kakao
İstenirse benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
 2 bardak un
Vanilya
Kabartma tozu
Üzeri için
Hamurdan ayırılacak sosa ek olarak 1 bardak süt
Hindistan cevizi / süsleme

Hazırlanışı
Şekerle yumurtayı çırptım çırptım karıştırdım. Yağ ve sütü ekledim. Kakaoyu ekledikten sonra bir bardak sıvı harçtan ayırdım. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip krep harcı kıvamında dikdörtgen tepsiye döktüm. Çok kabarmasına gerek yok, hatta kalıpla kalp şekilleri çıkaracağım için kabarmaması tercihimdi. Fırından çıkar çıkmaz, ayırdığım sıvı harca bir bardak daha süt ekleyerek kekin üzerine döktüm. Çok soğumasını beklemeden kalp kalıplarımla şekil verdim. Üzerini Hindistan cevizi ve renkli şekerlerle süsledim.





Test edildi onaylandı, oğlum bayıldı:)


Afiyet olsun. KISA ve ÖZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder